HemoCue® WBC DIFF Analyzer ombord i SpaceX

HemoCue® WBC DIFF Analyzer ombord i SpaceX

Nedtellingen er i gang for den lille leukocyttelleren fra HemoCue . Les hvorfor NASA har satt WBC DIFF på listen av utstyr som sendes til romstasjonen 5. desember.

Publisert 04.12.2020 - Forfatter: Catherine Pettersen, Support- og markedsansvarlig

 

For omtrent ett år siden skrev vi om et HemoCue Hb 201+ instrumentet på dypet i forbindelse med et prosjekt i regi av NTNU. Nå er det HemoCue WBC DIFF sin tur å bli med ut i det ukjente, eller i det minste i en uvanlig setting for et diagnostisk instrument.

 

Om bord på Dragon – The 21st SpaceX Cargo Mission

Den neste SpaceX flyvningen til ISS-romstasjonen tar med seg et HemoCue WBC DIFF instrument. NASA vil teste om HemoCue-systemet kan bidra til bedre helseomsorg på en enklere og mer selvstendig måte for astronautene om bord romstasjonen. Den lille leukocyttelleren er unik i sitt slag og analyserer det totale antallet leukocytter med en 5-parts diff fra et lite stikk i fingeren - på 5 minutter.

Instrument ble klargjort på forhånd hos NASA og blir lastet om bord i SpaceX-raketten, klart til utskyting den 5. desember.

Målet er å teste om instrumentet fungerer like bra i et miljø uten tyngdekraft.

Du kan lese mer om alle forskningsprosjektene som blir med SpaceX Dragon-oppdraget og se videoen som viser klargjøringen av HemoCue® WBC DIFF her. https://go.nasa.gov/2VBEmW5 

Nedtellingen har begynt!

 

Enklere prosedyre og raskere svar på infeksjonsstatus - også på legekontoret/sykehjemmet

Det var for primærhelsetjenesten HemoCue WBC DIFF ble utviklet og systemet ble lansert i 2010. Siden den gang har flere hundre helseinstitusjoner i Norge, og mange flere i verdenssammenheng, tatt i bruk den lille celletelleren fra HemoCue.

Tre enkle trinn og 5 minutter er alt som trengs for at legen får tilleggsinformasjon om infeksjonens karakter, noe som letter avgjørelsen om antibiotikabehandling. Les mer om HemoCue WBC DIFF her.